REGULAMENT

Petrosani Parâng Trail Run este o competiție de alergarare montană care se desfășoară în masivul Parâng.

Cine participă?

– Traseele sunt destinate celor care au împlinit vârsta de 16 ani  pentru traseul Rusu, respectiv 18 ani pentru traseul Cârja și sunt apți din punct de vedere medical, fizic și mental să susțină acest tip de efort.

Înscrierea

– Înscrierea la Petroșani Parâng Trail Run 2017 se face fie completând formularul on-line din secțiunea Înscriere, fie completand formularul tipizat disponibil în zona de validare, la fața locului.

-Înainte de a vă înscrie online, asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregătirii dumneavoastra sportive, pentru ca nu este permisă schimbarea ulterioară a participării la un alt traseu. Vă stăm la dispoziție oricând cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit .

 

Echipament obligatoriu

-încălțăminte cu talpa profilată, pantaloni lungi sau combinație pantaloni scurt-jambiere, tricou cu mânecă lungă sau combinație tricou cu mânecă scurtă-mânecuțe, șapcă / buff, foiță vânt/ploaie, bidon cu apa, minim un baton/gel, telefon mobil funcțional.

Echipament recomandat care poate deveni obligatoriu înainte de cursă în funcțiile de condițiile meteo:

-bluză cu mânecă lungă, suprapantalon, mănuși, folie supraviețuire.

Numerele de concurs. Numerele de concurs trebuie purtate pe tot parcursul cursei si trebuie sa fie vizibile pe aceasta perioada. Numerele de concurs se vor da fiecarui concurent in parte si nu sunt transferabile.

 

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei

-Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi.

 

Oprirea/retragerea din cursă

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

-s-a accidentat după start;

– starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate. Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

 

Penalizări/descalificare:

– Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la DESCALIFICARE;

– Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;

– Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;

– Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;

– Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;

– Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;

– Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării;

– Neincadrarea in timpul limita stabilit pentru cele doua puncte  ( Hotel Rusu si UNEFS ) si intreaga cursa – descalificare.

 

CONTRIBUȚIA DE PARTICIPARE NU SE ÎNAPOIAZĂ ÎN CAZUL DESCALIFICĂRII.

 

 

Siguranța:

– Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi restricționată în zona cu asfalt, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

– Orice accident în care sunt implicați participanții de la Petroșani Parîng Trail Run, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicați în accident.

– Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care participantul se accidentează sau se rănește. Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

– Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.