TRASEELE COMPETIȚIEI – CÂRJA ȘI RUSU

TRASEU CÂRJA

Distanța totală: 37 km

Diferență pozitivă de nivel: 1830 m

Teren 1 km asfalt, 20 km drumuri forestiere si poteci de munte, 4 km pârtie de ski, 12 km gol alpin

Nivel dificultate tehnică: moderat

Puncte de control: 8 + finish

Puncte de alimentare / hidratare: 6 + finish

Timp limită 1- Hotel Rusu : 1ora si 45 minute

Timp limită 2-UNEFS : 3 ore și 30 minute

Timp limită final: 9 ore

Marcaj: bandă alb cu rosu, marcaj turistic ( bandă roșie pe fond alb)

HARTA TRASEULUI CÂRJA

Click aici link traseu Cârja

http://www.runmap.net/ro/route/3529572-traseul-carja/

 

Startul se va da din fața primăriei Petroșani la ora 9,00. Se va alerga cca. 350m pe bulevardul principal apoi se va face dreapta pe str. Universității de unde începe o urcare destul de accentuată până în zona parcării studenților din campusul universitar unde se părăsește șoseaua și se continuă urcarea pe traseul turistic prin pădurea Brădet pe poteci înierbate până la o intersecție de drumuri – km 3 – unde va fi amplasat si primul pct de hidratare și control.

Urmează o porține de traseu de cca 5 km cu urcări moderate și variate pe un drum forestier și poteci înierbate până la intersecția cu drumul județean pe care îl transversează și continuă printre cabane până la hotel Rusu de la poalele masivului Parâng unde va fi amplasat primul punct de alimentare si al doilea punct control.

De aici se pleacă pe drumul județean, neasfaltat pe o portiune dreaptă, apoi începe ascensiunea pe munte, în serpentine până în zona cabanei UNEFS, cca 5 km, unde va fi PC si al doilea PA.

Din acest loc traseul urcă pe pârtia de ski, apoi continuă pe curba de nivel care ocolește Parângul Mic pe potecă turistică, ajunge la intersecția cu traseul de creastă, continuă pe traseul de creastă prin șaua Scurtu (2125m), unde face dreapta si continuă prin șaua Caprelor (2195m) si ajunge la refugiul Cârja (2231m) unde va fi amplasat un PH.

De aici începe o urcare accentuată în serpentine pe potecă îngustă, bolovănoasă,  până pe vf Cârja (2405m) PC si punctul maxim al traseului. Odată ajunsi aici, concurenții se vor întoarce pe același traseu pe care au urcat, trec de refugiul Cârja si continuă în coborâre pe traseul turistic până la intersecția cu poteca de pe curba de nivel, unde îndrumați de voluntari vor face dreapta în urcare spre vf Parângul Mic (2074m) pe traseul de creastă, la PC 5.

Din vf Parângul Mic urmează o coborâre pe versantul muntelui apoi pe pârtia de ski până în zona cabanei UNEFS (PC si PA), unde traseul face dreapta si dupa cca 100 m continuă coborârea pe  pârtia de ski B, cca 3 km cu porțiuni abrupte, până la telescaunul vechi unde va fi amplasat un alt PC.

Din acest PC, traseul continuă cu o urcare scurtă dar abruptă în stânga, pe o potecă prin pădure până la iesirea în drumul județean neasfaltat, se face dreapta și după câteva sute de metri se ajunge la hotel Rusu unde vom avea ultimul PA si un PC.

Urmează o portiune de coborâre de cca 8 km, comună cu prima urcare, prin padure pe drum forestier si poteci înierbate, ajunge pe strada Universității de unde se coboară pe șosea până în fața primăriei Petrosani.

 

TRASEU RUSU

Distanța totală: 16 km

Diferență pozitivă de nivel: 540 m

Teren 1 km asfalt, 15 km drumuri forestiere si poteci de munte

Nivel dificultate tehnică: mediu

Puncte de control: 2 + finish

Puncte de alimentare / hidratare: 3+ finish

Timp limită final: 5 ore

Marcaj: bandă alb cu rosu, marcaj turistic ( bandă roșie pe fundal alb)

 

HARTA TRASEU RUSU

Click aici link traseu Rusu

http://www.runmap.net/ro/route/3529089-traseul-rusu/

Startul se va da din fața primăriei Petroșani la ora10,00. Se va alerga cca. 350 m pe bulevardul principal apoi se va face dreapta pe str. Universității de unde începe o urcare destul de accentuată până în zona parcării studenților din campusul universitar unde se părăsește șoseaua și se continuă urcarea pe traseul turistic prin pădurea Brădet pe poteci înierbate până la o intersecție de drumuri – km 3 – unde va fi amplasat si primul pct de hidratare și control.

Urmează o porține de traseu de cca 5 km cu urcări moderate și variate pe un drum forestier si poteci înierbate până la intersecția cu drumul județean pe care îl transversează și continuă printre cabane până în fața hotelului Rusu de la poalele masivului Parâng unde va fi amplasat primul PA si al doilea PC.

De aici concurenții se vor întoarce pe același traseu pe care au urcat, pe o portiune de coborâre de cca 8 km, comună cu prima urcare, prin pădure pe drum forestier si poteci înierbate, ajunge pe strada Universității de unde se coboară pe șosea până în fața primăriei Petrosani.